Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 60 g di zucchero
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Crema al limone
- 200 g di zucchero
- 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 3 uova grandi
- 120 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 100 g di burro
- 4 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e poi strizzata
Meringa
- 110 g di zucchero
- 30 g di acqua
- 3 albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3226 kJ / 771 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 100.2 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon curd
20 min
Salsa olandese (TM6)
15min
Bisquick strawberry shortcake
1h
Daquoise ai pistacchi
1h
Glassa di zucchero
10 min
Freakshake gusto macarons
2u. 40min
Torta di limone destrutturata
40min
Crème brûlée
1h 10min
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Torta Red velvet
3h
Lemon meringue pie
3h
Frosted carrot cake
1h 25min