Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di farina tipo 0
- 1000 g di latte intero fresco
- 5 uova
- 150 g di pangrattato
- olio di semi di arachide q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Panettone al cioccolato e arancia
3h 30min
Panpepato
25h 40min
Arancini di Carnevale
4 Std.
Pasta all'uovo
1 Std.
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Castagnole ripiene
14 godz.
Castagnole
1 Std. 20 Min
Maritozzo romano
11h
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Zuppa inglese in verrina
2 godz. 25 min
Crescia al formaggio
3u. 10min
Gnocchi al sugo di anatra
2 Std.