Torta ai frutti esotici

Torta ai frutti esotici

4.4 9 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 8 godz. 10 min
8 fette

Składniki

Base
  • 120 g di pan di Spagna un disco (Ø 20 cm e altezza 1 cm circa)
  • liquore al cocco q.b.
    Rum bianco, q.b.
Mousse al cocco
  • 250 g di ricotta fresca sgocciolata dal siero
  • 40 g di cocco disidratato grattugiato
  • 85 g di latte condensato zuccherato
  • 2 g di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
  • 2 cucchiai di liquore al cocco
    2 cucchiai di Rum bianco
Gelée al mango
  • 100 g di acqua
  • 85 g zucchero
  • 6 g di gelatina in fogli ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 100 g di polpa di mango a tocchetti

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 5.4 g
Kalorie 1063 kJ / 254 kcal
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 32.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...