Lemon meringue pie

Lemon meringue pie

4.1 40 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz.
10 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 100 g zucchero
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 170 g di burro a pezzi
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 1 pizzico di sale
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno al limone
  • 300 g zucchero
  • 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 180 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
  • 200 g di burro a pezzi
  • 4 uova grandi
  • 1 foglio di gelatina (4 g), ammollato in acqua fredda e strizzato
Meringa
  • 150 g zucchero
  • 40 g di acqua
  • 4 albumi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 9.4 g
Kalorie 2757 kJ / 659 kcal
Tłuszcz 34.3 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 83.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...