Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 170 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno al limone
- 300 g di zucchero
- 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 180 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 200 g di burro a pezzi
- 4 uova grandi
- 1 foglio di gelatina (4 g), ammollato in acqua fredda e strizzato
Meringa
- 150 g di zucchero
- 40 g di acqua
- 4 albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 83.5 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon curd
20 min
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Mini pavlove
2h 30min
Mousse al caramello salato
5h 30min
Piccole lemon meringue pie
2h 35min
Coulis di fragole
20 min
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Crema al caramello salato
1 godz. 10 min
Crostata al cioccolato e caramello salato
3h 15min
Cheesecake alla salsa mou
4h 50min