Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringa al cacao
- 360 g di zucchero
- 120 g di albumi
- 15 g di cacao amaro in polvere
Mousse
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 400 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (35% di grassi)
- 8 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1833 kJ / 438 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 Std.
Crema pasticcera
15min
Cuore di cheesecake ai lamponi
7h
Bignè menta e cioccolato
4h
Torta meringa alle nocciole con crema alla banana e toffee
3 Std. 30 Min
Galette des rois alle mele caramellate
3 Std.
Mini flan al pan di Spagna
2 godz. 45 min
Semifreddo alla mela su crumble di biscotti
6 Std.
Torta al cioccolato cotta a vapore con panna montata
1 Std. 10 Min
Torta carote e mango (senza glutine)
2h 55min
Bignè con crema al pistacchio
3 Std.
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3 Std. 30 Min