Torta di meringa e mousse al cioccolato
TM5 TM6

Torta di meringa e mousse al cioccolato

4.8 (10 ocen)

Składniki

Meringa al cacao

  • 360 g di zucchero
  • 120 g di albumi
  • 15 g di cacao amaro in polvere

Mousse

  • 100 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
  • 400 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 200 g di panna (35% di grassi)
  • 8 uova, i tuorli e gli albumi separati
  • 2 pizzichi di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1833 kJ / 438 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
57 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy