Torta di meringa e mousse al cioccolato

Torta di meringa e mousse al cioccolato

4.7 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

Meringa al cacao
  • 360 g zucchero
  • 120 g di albumi
  • 15 g di cacao amaro in polvere
Mousse
  • 100 g zucchero
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 400 g cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 200 g di panna (35% di grassi)
  • 8 uova i tuorli e gli albumi separati
  • 2 pizzichi di sale

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9 g
Kalorie 1833 kJ / 438 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...