Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucchiai di farina tipo 00
- ½ dose di pasta frolla (vedere consigli)
- 10 g di burro
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte intero
- 40 g di zucchero
- 2 tuorli
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 60 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata mascarpone e gianduia
4h 20min
Uovo di Pasqua con sorpresa
2h 25min
Bignè con pere e caramello al burro salato
5sa 30 dk
Piccole cheesecake al pistacchio e mango
2h 30min
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1 Std. 10 Min
Baci di dama
1h 30min
Slitta di Natale di pan di zenzero
25 Std. 30 Min
Galette des rois alle mele caramellate
3h
Mini flan al pan di Spagna
2h 45 min
Omini di pan di zenzero
2 godz. 5 min
Bignè al tiramisù
4h
Torta mimosa
1h 5min