Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucchiai di farina tipo 00
- ½ dose di pasta frolla (vedere consigli)
- 10 g di burro
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte intero
- 40 g di zucchero
- 2 tuorli
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 60 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupolette al limone
9h
Crema pasticcera
15 Min
Pan di Spagna
1h 50min
Krapfen di patate ripieni
2óra 30p
Piramide allo zafferano con coulis ai lamponi e basilico
6 Std. 25 Min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1h
Bignè con pere e caramello al burro salato
5 godz. 30 min
Bignè con crema al pistacchio
3h
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2 godz.
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min
Crema chantilly
35 Min
Bignè con crema pasticcera
3h