Wersje kompatybilne
Confettura di albicocche all'arancia e mandorle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di albicocche, denocciolate (circa 1000 g peso lordo)
- ½ arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 640 g di zucchero
- 35 g di gelificante 1:1
- 50 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 2271 kJ / 535 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di fragole classica
1óra 5p
Confettura di pesche
1h 20min
Confettura di fragole e arance
1h 20min
Confettura di prugne
45min
Marmellata di arance rosse e peperoncino
1h 20min
Confettura di fichi
1h
Confettura di ciliegie
1hod. 30min
Confettura di fragole
1h 10min
Confettura di albicocche
1hod. 30min
Confettura estiva
55 min
Confettura di albicocche alla cannella
45min
Confettura di albicocche e zenzero
40 Min