Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en trozos
-
1
pimiento choricero (sin pedúnculo ni semillas)
lub 1 ñora (sin pedúnculo ni semillas) - 50 g de aceite de oliva
- 100 g de tomate en trozos
- 1 rebanada de pan frita
- 40 g de piñones (reserve algunos más para decorar)
- 300 g de vino blanco
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 800 g de conejo en trozos
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1664 kJ / 398 kcal
- Białko
- 28.7 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conejo con ciruelas
45min
Conejo en salsa de naranja y tomillo
50min
Conejo con salsa de almendras y patatas al vapor
1h
Conejo a la huertana
45min
Codornices en salsa de cítricos
40min
Conejo a la mostaza
50min
Conejo en doble cerveza
5h
Conejo a la sidra
1h
Conejo con hierbas y cúrcuma
50min
Conejo al cava
1h
Conejo al ajillo con setas
40min
Conejo a la cazadora
50min