Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de agua
-
300
g de berza de hoja lisa lavada y escurrida (en trozos)
lub 300 g de grelos lavados y escurridos (en trozos) - ½ cucharadita de sal
- 450 - 500 g de bacalao en salazón remojado y desalado (en 2 lomos)
- 250 g de garbanzos cocidos (en conserva) escurridos
- 8 dientes de ajo sin pelar, ligeramente aplastados
- 80 g aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1572 kJ / 376 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con patatas, huevos, berzas y garbanzos
1h
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Bacalao confitado al ajoarriero
1h
Bacalao, patatas y huevos con gratinado de pimientos
1h
Porrusalda con bacalao
40 min
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25 min
Congrio con guisantes y mejillones
35 min
Bacalao al estilo de Soutelo
25 min
Alubias con gambas
20min
Pochas guisadas con pato
1h 10min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min