Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de agua
-
300
g de berza de hoja lisa lavada y escurrida (en trozos)
lub 300 g de grelos lavados y escurridos (en trozos) - ½ cucharadita de sal
- 450 - 500 g de bacalao en salazón remojado y desalado (en 2 lomos)
- 250 g de garbanzos cocidos (en conserva) escurridos
- 8 dientes de ajo sin pelar, ligeramente aplastados
- 80 g aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1572 kJ / 376 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado donostiarra
1h
Alubias con bacalao
30min
Bacalao con patatas, huevos, berzas y garbanzos
1h
Bacalao, patatas y huevos con gratinado de pimientos
1h
Bacalao, espinacas y garbanzos en salsa de potaje
30min
Porrusalda con bacalao
40min
Bacalao al horno con brócoli
1h 30min
Espinacas con garbanzos y bacalao
40min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Bacalao con espinacas y zanahoria
50min