Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 placas de lasaña secas precocidas para remojar (p.ej. El Pavo®)
- 50 g de queso curado
- 200 g de pimientos del piquillo escurridos
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de orégano seco
- 300 g de morcilla de Burgos (pelada y en trozos)
- 50 g de piñones
- 300 g de leche
- 10 g de mantequilla
- 25 g de harina
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2993 kJ / 716 kcal
- Białko
- 22.08 g
- Węglowodany
- 30.85 g
- Tłuszcz
- 55.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Croquetones de picadillo de chorizo
9h 15min
Patatas a la riojana
40min
Pimientos de piquillo en conserva rellenos de carne
1 godz.
Costrada griega
50min
Calamares en su tinta
1h 5 min
Cardo a la cerveza
25min
Croquetas de queso cabrales con salsa de membrillo
9 godz. 30 min
Patatas con salsa de cabrales
50min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Fideuá negra de calamares
45 min
Quesada pasiega
45 min