Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 500 g de patatas de guarnición (cortadas por la mitad transversalmente)
- 1 bogavante vivo (de 500 g aprox.)
- 2 huevos (envueltos en film transparente)
- 50 g de cebolleta
- 150 g de palitos de cangrejo
- 2 pimientos del piquillo
- 100 g de mayonesa
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 guindillas verdes en vinagre (en trocitos) (opcjonalnie)
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1819 kJ / 435 kcal
- Białko
- 25.12 g
- Węglowodany
- 24.12 g
- Tłuszcz
- 26.47 g
- Błonnik
- 2.87 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2 Std. 30 Min
Ensaladilla de patata, huevos, atún y palitos de cangrejo
1 Std. 40 Min
Patatas rellenas de setas y foie con salsa de trufa
1 Std. 40 Min
Huevos escoceses con salmón (Scotch eggs)
30p
Coquinas al ajillo
1óra
Almejas a la marinera
30p
Bacalao confitado con pimientos rojos y emulsión de pilpil
1 Std. 10 Min
Mariscada
3 Std. 30 Min
Pulpo a la parrilla con puré y mayonesa de wasabi
1óra
Soldaditos de Pavía
1 Std. 10 Min
Arroz al estilo de Alicante (Comunidad Valenciana)
1 Std. 20 Min
Gamba blanca de Huelva cocida
35p