Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 500 g de patatas de guarnición (cortadas por la mitad transversalmente)
- 1 bogavante vivo (de 500 g aprox.)
- 2 huevos (envueltos en film transparente)
- 50 g de cebolleta
- 150 g de palitos de cangrejo
- 2 pimientos del piquillo
- 100 g de mayonesa
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 guindillas verdes en vinagre (en trocitos) (opcjonalnie)
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1819 kJ / 435 kcal
- Białko
- 25.12 g
- Węglowodany
- 24.12 g
- Tłuszcz
- 26.47 g
- Błonnik
- 2.87 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpo en salpicón
25min
Ensalada templada de gulas y gambones
20min
Buey de mar relleno a la provenzal
2h
Almejas a la marinera
30min
Fumet de pescado y gambas
20min
Ensalada de frutos del mar con vinagreta de puerro
1h 20min
Bacalao con chirlas
45min
Cóctel de marisco y aguacate con salsa cóctel
10min
Fabes con almejas
30min
Almejas a la sidra
15min
Arroz caldoso para dos
1 Std. 10 Min
Fideuá de mariscos
45min