Ensalada de escarola, pollo y granada

Ensalada de escarola, pollo y granada

4.5 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
12 raciones

Składniki

  • 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
  • 4 contramuslos de pollo sin piel ni hueso (salpimentados y en tiras)
  • 300 g de escarola troceada
  • 2 endibias cortadas en rodajas finas
  • 150 g de queso emmental cortado en dados pequeños
  • 150 g de granos de granada (aprox. 2 granadas)
Vinagreta
  • 150 g de aceite de oliva virgen extra
  • 50 g de vinagre
  • 1 cucharadita de sal
  • ½ cucharadita de mostaza de Dijon

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 11.9 g
Kalorie 969 kJ / 231 kcal
Tłuszcz 18.1 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...