Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 80 g trigo sarraceno
- Água q.b. p/ demolhar
- 1 - 2 dentes de alho
- 70 g cebola roxa
- 6 pés de salsa, só as folhas
- 90 g cenoura cortada em quartos
- 1 talo de aipo cortado em quartos
- 50 g miolo de noz
- 1 c. sopa de coentros em pó
- 1 c. sopa de molho de soja natural
- 1 pitada de sal marinho
Recheio
- 3 cogumelos Portobello frescos laminados
- 2 c. sopa de molho de soja japonês, shoyu
- 3 c. sopa de azeite extra virgem
- 1 - 2 dentes de alho
- 100 g caju
- 80 g pinhões
- 30 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 1 pitada de sal marinho
- 50 g espinafres baby
- 2 pés de manjericão fresco, só as folhas
- 100 g rúcula
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1244 kJ / 296 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolo de seitan recheado com arroz de champanhe
1h 45min
Strogonoff de cogumelos
30min
Tarte de milho com tofu, cebola roxa e salsa
15 Min
Empadão de seitan
2h
Ramequim de legumes
1 Std. 25 Min
Tofu de coentrada
20 Min
Hambúrgueres de quinoa e feijão azuki
3 Std.
Queijo de amêndoa
6h 15 min
Almôndegas de tofu com arroz integral & quindim vegan
1h 35 min
Dal makhani - Lentilhas com manteiga
8h 50min
Tofu mexido
25 Min
Brownie de batata-doce
8u. 55min