Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pasta choux, come da Libro "Le mie ricette con Bimby"
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 300 g di latte intero
- 2 tuorli
- 60 g di zucchero
- 40 g di farina
- 1 bustina di estratto di vaniglia naturale
- 130 g di chicchi di melagrana (1 melagrana)
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1494 kJ / 357 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
Alternatywne przepisy
Profiteroles al limone
1 Std. 45 Min
Pasta choux
2h
Crema pasticcera
15 min
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1h 50min
Pandoro
12h
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Pasta choux al cacao
1h 10min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Code di aragosta con crema pasticcera
6 godz.
Paris Brest
3 Std. 30 Min
Torta mimosa
1h 5min