Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto per cialda
- farina tipo 00 q.b.
- 5 g di cacao amaro in polvere
- 20 g di zucchero
- 65 g di Marsala
-
30
g di strutto
lub 30 g di burro morbido a tocchetti - 1 cucchiaino di aceto bianco
- 1 pizzico di sale
Crema alla ricotta
- 120 g di zucchero
- 500 g di ricotta di pecora fresca, scolata dal siero
- 100 g di gocce di cioccolato
Cialda
- olio di semi di arachide q.b.
Terminare la preparazione
- ciliegie candite, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Rosticceria siciliana
2h
Panelle
1 Std. 25 Min
Bignè alla crema di ricotta
2 Std. 30 Min
Champignon ripieni al forno
1h
Mousse al pistacchio (TM6)
3 Std.
Ravioli con cuore di nduja e pesto di melanzane
1h
Rame di Napoli
3 Std.
Dolcetti siciliani di mandorle
45 Min
Cannolo siciliano scomposto
30min
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5min
Torta ricotta e pistacchio
8 Std.