Urządzenia i Akcesoria
Danish Split Pea Soup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
onions quartered280 g
-
celery cut in pieces (5 cm)100 g
-
olive oil20 g
-
carrots diced (5 mm)200 g
-
dried green split peas rinsed250 g
-
water1200 g
-
vegetable stock cubes (for 0.5 l each)1 ½
-
fresh thyme leaves2 tsp
-
fine sea salt plus extra for seasoning1 tsp
-
ground black pepper to taste, plus extra for seasoning¼ - ½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
15.5 g
Kalorie
1342 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HYGGE
9 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35 min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Garlic and White Bean Stew
50 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1 godz. 15 min
Cucumber Soup
25 min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40 min
Lentil and Pancetta Stew
1 godz.
Red Lentil Soup
40 min