Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g onions, quartered
- 100 g celery, cut in pieces (5 cm)
- 20 g olive oil
- 200 g carrots, diced (5 mm)
- 250 g dried green split peas, rinsed
- 1200 g water
- 1 ½ vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 1 tsp fine sea salt, plus extra for seasoning
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste, plus extra for seasoning
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1342 kJ / 319 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35 Min
Mulligatawny Soup
35 Min
Carrot and Ginger Soup
5 min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35 Min
Tuscan Bean Soup
50min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40min
Lentil and spinach soup
50min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Red Lentil Soup
40min