Urządzenia i Akcesoria
Danish Split Pea Soup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
onions quartered280 g
-
celery cut in pieces (5 cm)100 g
-
olive oil20 g
-
carrots diced (5 mm)200 g
-
dried green split peas rinsed250 g
-
water1200 g
-
vegetable stock cubes (for 0.5 l each)1 ½
-
fresh thyme leaves2 tsp
-
fine sea salt plus extra for seasoning1 tsp
-
ground black pepper to taste, plus extra for seasoning¼ - ½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
15.5 g
Kalorie
1342 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HYGGE
9 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Tuscan Bean Soup
50 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1 godz. 40 min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 min
Sweet Potato Soup with Star Anise
45 min
Red Lentil Soup
40 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 min