Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 430 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 100 g de petites pâtes sèches
- 100 g de petits pois frais
- 2 brins de menthe fraîche, équeutés
- 25 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 75 g de jambon en cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1332 kJ / 317 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Penne à la crème de chou-fleur
1h
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15min
Tortilla aux oignons et aux lardons
50min
Coquillettes express
15min
Pâtes carbonara au chou romanesco
35 Min
Risotto aux saucisses et aux petits pois
50min
Riz cantonais
25 min
Penne aux dés de potiron et de jambon cru
20 min
Risotto aux petits pois-carotte
45min
Carbonara
30min
Gnocchis à la carbonara
15min
Bouillon aux pâtes alphabet
25 min