Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g d'huile d'olive
- 120 g d'oignon rouge, coupé en 4
- 4 branches de persil frais
- 400 g d'aubergines, en morceaux
- 200 g de tomates cerise
- 25 g de vin blanc sec
- 150 g de fromage blanc, 20% m.g.
- sel
- poivre moulu
- 600 g d'épaule d'agneau désossée, en morceaux
- 20 g de beurre salé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1984 kJ / 476 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Veau aux champignons, moutarde et tagliatelle
35min
Osso-buco
1 Std. 20 Min
Poulet aux olives, citron et tagliatelles
1h 5min
Poulet de la "Mère Blanc"
1 Std. 15 Min
Clafoutis poulet-champignon
1h
Sauté de veau Marengo
1 Std. 15 Min
Emincé de veau à la normande
35min
Stifado de bœuf
1h 30min
Curry d'agneau aux aubergines
50min
Mijoté de thon aux pommes de terre
55min
Blanquette de volaille à l'estragon (nouvelle recette)
40 min
Bœuf Stroganov
55min