Wersje kompatybilne
Torsades colorées aux petits légumes et poulet
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de carottes, coupées en morceaux (2 cm)
- 200 g de courgettes, coupées en morceaux
- 200 g de restes de poulet cuit
- 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- 1 c. à soupe de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de pâtes sèches, type torsades 3 couleurs
- 100 g de crème fraîche
- 1 c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- 50 g de gruyère râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1920 kJ / 456 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli au lait de coco et saumon fumé
30 min
Coquillettes express
15min
Poulet-champignons (nouvelle recette)
30 min
Risotto à la viande hachée
45 Min
Farfalle aux couleurs italiennes
30 min
Riz cantonais
25 min
Brochettes de poulet, boulgour et courgettes
20 min
Riz express aux légumes
25 min
One pot pasta, spaghetti aux légumes
35 Min
Penne aux dés de potiron et de jambon cru
20 min
Risotto aux petits pois-carotte
45 Min
Gratin de macaronis au poulet
45 Min