![Tartinade de lentilles Tartinade de lentilles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8B608575-416D-49A9-9725-03C83CF320DE/Derivates/8d1c018f-c60d-4f24-9005-b0d62c026186.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de lentilles corail
- 1100 g d'eau
- 150 g de lentilles vertes sèches
- 80 g d'échalotes
- 20 g d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 30 g de tahini
- 10 g d'huile de sésame
- 2 c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 1 c. à café de paprika
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de graines de cumin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 934.6 kJ / 223.4 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 23.2 mg
Alternatywne przepisy
Carottes au cumin
35min
Lentilles corail à l'indienne
55 Min
Fenouil à l'orientale
15 Min
Taboulé de pois chiches
12 godz. 15 min
Salade de lentilles et riz aux amandes
1 Std. 5 Min
Salade de boulgour, fèves et radis
1 Std.
Dinde aux blettes et champignons
40 Min
Storzapretti - boulettes de blette au brocciu
1 Std. 20 Min
Blanquette de panisse
1h 30min
Mars - Tajine de carottes et pois chiches
45min
Gratin de blette au tofu soyeux
1 Std.
Taboulé de brocoli et chou kale
35min