Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de lentilles corail
- 1100 g d'eau
- 150 g de lentilles vertes sèches
- 80 g d'échalotes
- 20 g d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 30 g de tahini
- 10 g d'huile de sésame
- 2 c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 1 c. à café de paprika
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de graines de cumin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 934.6 kJ / 223.4 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 23.2 mg
Alternatywne przepisy
Frittata de pommes de terre au chou kale
1 Std. 10 Min
Poichichade
10 Min
Cake aux orties, pecorino et noisettes
1 Std.
Aubergine au tofu
1 Std.
Gratin de chou-fleur au kasha
1h 5min
Salade tiède de légumes, vinaigrette aux herbes
35 Min
Marmite d'épeautre aux légumes et saucisse de soja
1 Std. 30 Min
Gratin de blette au tofu soyeux
1 Std.
Mars - Tajine de carottes et pois chiches
45 Min
Potée de haricots azuki à la provençale
13h
Houmous de haricots blancs et noix de cajou
15 Min
Curry de lentilles aux épinards
40 Min