Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolle a pezzi
- 15 g di spicchi di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di concentrato di pomodoro
- 1 mazzetto di erbe aromatiche miste (timo, alloro, prezzemolo, finocchio)
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 500 g di cozze fresche, pulite
- 300 g di code di gambero fresche
- 300 g di filetti di merluzzo
- 500 g di acqua
- 1 bustina di zafferano in polvere
- sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1190 kJ / 283 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce alla napoletana
1sa 10 dk
Manzo alla borgognona
1 Std. 35 Min
Carbonada
1h
Maiale allo zenzero
25min
Filetto di maiale all’uva
1h 15min
Moqueca
1 Std. 20 Min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1h
Zuppa di pesce Maiorchina
45min
Manzo stufato con chipotle
1h
Brodetto ricco con crostoni
1h
Catalana di pesce e verdure
1 Std. 30 Min
Cacciucco
1 Std. 20 Min