Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolla bianca in quarti
- 1 peperoncino secco piccante
-
1
pezzettino di radice fresca di zenzero
lub ½ cucchiaino di zenzero in polvere - 2 semi di cardamomo
- 1 foglia di alloro secca
- 2 pizzichi di cannella in polvere
- 40 g di burro
- 300 g di code di gambero, pulite
- 230 g di latte
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 240 g di riso basmati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1623 kJ / 388 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con salsa al curry
50min
Spiedini di pollo in salsa teriyaki (Yakitori)
50min
Maiale allo zenzero
25min
Chili con carne
1 godz. 20 min
Yakisoba con gamberi
30 min
Riso Thai alla curcuma con ananas e maiale
50min
Tajine Mqualli (Tajine di pollo)
30 min
Pollo Yassa
1 godz.
Kofta
40min
Noodles con verdure al curry
35min
Chicken Kottu
30 min
Pollo alla marocchina con cous cous
40min