Pollo speziato alle arachidi

Pollo speziato alle arachidi

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 450 g di cosce di pollo disossate con la pelle
  • 1 peperoncino piccante fresco a rondelle
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cucchiaino di pepe di Sichuan
  • 1 cucchiaino olio di semi di girasole
  • 50 g di pasta piccante Doubanjiang
  • 1 cucchiaino di vino di riso
  • 1 cucchiaino di fecola di patate precedentemente sciolta in un cucchiaino di acqua
  • 1 cucchiaino di salsa di soia
  • 20 g di cipollotto a striscioline
  • 100 g di peperone rosso pulito e a pezzi (4 cm)
  • 100 g di peperone giallo pulito e a pezzi (4 cm)
  • 30 g di arachidi tostate non salate tritate grossolanamente

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 25 g
Kalorie 1127 kJ / 269 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...