Vermicelli cinesi con gamberi

Vermicelli cinesi con gamberi

3.5 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 - 250 g di spaghettini cinesi (di soia o di riso)
  • acqua tiepida per l'ammollo
  • 70 g di spicchi di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale (opcjonalnie)
  • ¼ di cucchiaino di pepe bianco macinato
  • 35 g di zucchero
  • 40 g di salsa di soia
  • 20 g di vino di riso
    20 g di vino bianco
  • 700 g di acqua
  • 200 - 250 g di gamberi crudi di media grandezza sgusciati e privati del filo intestinale
  • 200 g di taccole fresche
  • 50 g di cipollotti a dadini (3 mm) o arricciati (vedere consigli), per la decorazione

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 438 kcal / 1832 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...