Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle a metà
- 20 g di burro
- 1000 g di piselli freschi (peso netto) o surgelati
- 600 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo di pollo
lub 1 dado per brodo di pollo - 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di piselli con polpettine di ricotta
55 Min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 menit
Vellutata di carote
35 Min
Crema di piselli con chips di prosciutto crudo
30 min
Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola
35 Min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45 Min
Zuppa di patate e spinaci
1j
Vellutata di fagiolini con pollo croccante
35 Min
Crema di zucchine
30 min
Vellutata di piselli
20 min
Vellutata di zucchine con feta
50 menit
Vellutata di asparagi
45 Min