Urządzenia i Akcesoria
Polenta taragna
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni
Składniki
-
250 g di grano saraceno
-
1500 g di acqua
-
1 cucchiaio di sale grosso
-
15 g di olio extravergine di oliva
-
150 g di farina di mais bramata
-
150 g di formaggio Bitto
-
40 g di burro a pezzi
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
10.3 g
Kalorie
1703 kJ /
407 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
55.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brasato di manzo al vino rosso
12 godz. 30 min
Risotto alla monzese
35 min
Sciatt
1 godz.
Polenta e bruscitti
2 godz. 20 min
Polenta di grano saraceno
1 godz.
Pizzoccheri
50 min
Torta paesana
1 godz. 10 min
Taroz
1 godz.
Cassoeula
1 godz. 25 min
Polenta al formaggio
1 godz.
Pisarei e faśö
35 min
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45 min