Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzoccheri
- 400 g di farina di grano saraceno + q.b.
- 100 g di farina tipo 0
- 250 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Condimento
- 240 g di formaggio Valtellina Casera a pezzi
- 60 g di Parmigiano Reggiano (stagionatura 24 mesi), a pezzi
- 120 g di burro a pezzi
- 4 foglie di salvia fresca
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 300 g di verze a pezzi
- 300 g di patate, pelate e a pezzi (1.5 cm circa)
- pepe nero macinato fresco, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2740 kJ / 655 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 godz.
Gnocchi alla romana
1 godz. 15 min
Capesante gratinate
30 min
Polenta e bruscitti
2h 20min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2h 40min
Lasagne valtellinesi
2 godz.
Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck
1h 5 min
Pisarei e faśö
35min
Pizzoccheri bianchi
55min
Sciatt
1 godz.
Cassoeula
1h 25min
Polenta taragna
1 godz. 15 min