Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra

Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra

4.6 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g cipolla a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 150 g di porri a rondelle (solo la parte bianca)
  • 200 g di salsiccia di manzo e suino a tocchetti 2 cm (preferibilmente di Bra)
  • 200 g di vino bianco preferibilmente Arneis
  • 320 g di riso per risotto tipo Carnaroli (cottura 14-16 minuti)
  • 650 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 dado per brodo vegetale
  • 15 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14 g
Kalorie 2188 kJ / 523 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...