Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra

Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra

4.6 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • cipolla a pezzi
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di porri a rondelle (solo la parte bianca)
    150 g
  • di salsiccia di manzo e suino a tocchetti 2 cm (preferibilmente di Bra)
    200 g
  • di vino bianco preferibilmente Arneis
    200 g
  • di riso per risotto tipo Carnaroli (cottura 14-16 minuti)
    320 g
  • di acqua
    650 g
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cucchiaio
    1 dado per brodo vegetale
  • di burro
    15 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 523 kcal / 2188 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...