Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di porri a rondelle (solo la parte bianca)
- 200 g di salsiccia di manzo e suino a tocchetti 2 cm (preferibilmente di Bra)
- 200 g di vino bianco, preferibilmente Arneis
- 320 g di riso per risotto, tipo Carnaroli (cottura 14-16 minuti)
- 650 g di acqua
-
1
cucchiaio di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale - 15 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2188 kJ / 523 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40 min
Risotto alla valdostana
35 min
Risotto con salsiccia e uva
40 min
Risotto con salsiccia e piselli
40 min
Risotto ai porri e burrata
35 min
Risotto alla milanese
30 min
Risotto timo e toma
35 min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 min
Risotto alla monzese
35 min
Risotto pere e Taleggio
40 min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Crema per pandoro
10min