![Moules marinières au gingembre Moules marinières au gingembre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BEDA8C90-6C64-4A1E-90D4-1346F037E431/Derivates/c94cb1ae-73b1-445d-9a61-996d4df99923.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées (moules de bouchot)
- 2 échalotes
- 2 oignons nouveaux
- 15 g de gingembre frais
- 250 g de vin blanc sec
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 434 kJ / 103 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Moules marinières
30 min
Moules au curry
40 min
Chaudrée de moules
35 min
Spaghetti aux palourdes et à l'encre de seiche
40 min
Les spaghetti aux fruits de mer... un poème !
55 min
Calamars vapeur à la catalane
35 min
Encornets sautés à l'ail et au chorizo
20 min
Seiche à l'ail et à la coriandre
1 godz. 15 min
Salade de calamar au fenouil
1 godz. 30 min
Calamars farcis au chorizo
1 Std. 10 Min
Moules à la crème et au gingembre
35 min
Lieu noir aux pois chiches, oignon et curcuma
35 min