Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées (moules de bouchot)
- 2 échalotes
- 2 oignons nouveaux
- 15 g de gingembre frais
- 250 g de vin blanc sec
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 434 kJ / 103 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Calamars aux tomates, poivrons et paprika
45 min
Risotto au calamar
1 godz. 30 min
Moules à la bretonne
55 min
Sardines aux pommes de terre, crème à la ciboulette
45 min
Maquereaux marinés à l'orientale, compotée de poivrons
2h 50min
Moules au citron
40 min
Moules à la basquaise
55 min
Moules à la crème et au gingembre
35 min
Moules à la provençale
35 min
Moules au curry
40 min
Moules marinières
30 min
Moules à la crème et au vin blanc
45 min