Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 œufs
- 5 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 gousse d'ail
- 100 g d'oignons
- 200 g de poivrons rouges, coupés en quatre et épépinées
- 400 g de tomates, épépinées
- 3 pincées de piment d'Espelette
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- 30 g d'huile d'olive
- 600 g d'anneaux de calamar
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1400 kJ / 335 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto au calamar
1 Std. 30 Min
Alouettes provençales
1 Std. 30 Min
Encornets sautés à l'ail et au chorizo
20 Min
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12h
Calamars farcis au chorizo
1 Std. 10 Min
Mijoté d'encornet aux cornilles
5h 15min
Sauce rouille
10min
Encornets à la provençale
55min
Seiche à l'ail et à la coriandre
1小时 15 分钟
Moules à la basquaise
55min
Axoa d'agneau
55min
Calamars vapeur à la catalane
35min