Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
800
g di pomodori maturi in quarti
lub 800 g di polpa di pomodoro a pezzi - 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di carote, pelate e a pezzi (3-4 cm)
- 50 g di gambi di sedano a pezzi (3-4 cm)
- 100 g di zucchine a dadini (1-2 cm)
- 100 g di peperoni a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di melanzane a dadini (1-2 cm)
- 100 g di acqua
- 2 - 3 cucchiaini di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 209 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45min
Sugo bianco di ricotta e zucchine
30min
Ravioli di ricotta con sugo di melanzane
1 Std. 40 Min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Gnocchi di ricotta al sugo di carciofi
1h
Sugo al basilico
1h 10min
Ragù di funghi
1h 10min
Sugo classico
55min
Sugo all'arrabbiata
20min
Ragù di verdure primaverili
30min
Conserva di datterini e verdure
7h
Conserva di pomodoro con olive
1h 30min