Sugo all'ortolana

Sugo all'ortolana

4.6 233 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 porzioni

Składniki

  • 800 g di pomodori maturi in quarti
    800 g di polpa di pomodoro, in quarti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 200 g di carote pelate e a pezzi (3-4 cm)
  • 50 g di gambi di sedano a pezzi (3-4 cm)
  • 100 g di zucchine a dadini (1-2 cm)
  • 100 g di peperoni a pezzi (1-2 cm)
  • 100 g di melanzane a dadini (1-2 cm)
  • 100 g di acqua
  • 2 - 3 cucchiaini di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 1 g
Kalorie 209 kJ / 50 kcal
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...