Crevettes à la chermoula

Crevettes à la chermoula

4.6 401 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 55 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 2 c. à café de graines de cumin
  • 200 g de graines de couscous
  • 200 g d'eau
  • 1 gousse d'ail
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 1 c. à café de cumin en poudre
  • 1 c. à café de piment en poudre type doux
  • 600 g de crevettes cuites, décortiquées
  • 400 g de tomates coupées en morceaux
  • 1 c. à café de concentré de tomate
  • ½ bouquet de coriandre fraîche haché

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 40.8 g
Kalorie 2082.5 kJ / 493.8 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 41.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...