Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à café de graines de cumin
- 200 g de graines de couscous
- 200 g d'eau
- 1 gousse d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de piment en poudre, type doux
- 600 g de crevettes cuites, décortiquées
- 400 g de tomates, coupées en morceaux
- 1 c. à café de concentré de tomate
- ½ bouquet de coriandre fraîche haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2082.5 kJ / 493.8 kcal
- Białko
- 40.8 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Calamars aux tomates, poivrons et paprika
45min
Harira
7h
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min
Poulet mesfioui
1h 20min
Curry d'agneau du Cachemire
3u. 35min
Chakchouka multicolore
35min
Tajine de lieu et de courgettes aux épices
50min
Sardines à la marocaine
25min
Pastilla
2u. 20min
Zaalouk d’aubergine
45min
Tajine de daurade au citron confit
40min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min