Crevettes à la chermoula

Crevettes à la chermoula

4.6 378 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    55 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de graines de cumin
    2 c. à café
  • de graines de couscous
    200 g
  • d'eau
    200 g
  • d'ail
    1 gousse
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de piment en poudre type doux
    1 c. à café
  • de crevettes cuites, décortiquées
    600 g
  • de tomates coupées en morceaux
    400 g
  • de concentré de tomate
    1 c. à café
  • de coriandre fraîche haché
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 493.8 kcal / 2082.5 kJ
Białko 40.8 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 41.8 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...