Tajine de poulet aux légumes de printemps

Tajine de poulet aux légumes de printemps

3.2 110 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • poulet découpé à cru (hauts de cuisse, bas de cuisse et filets, soit 6 morceaux)
    1
  • d'huile d'olive
    95 g
  • de gingembre frais
    30 g
  • de zeste de citron vert
    1 c. à café
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • de ras el-hanout
    1 c. à café
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • d'eau
    600 g
  • de pommes de terre nouvelles
    700 g
  • de carottes nouvelles coupées en biseau
    400 g
  • figues sèches
    16
  • de petits pois frais
    300 g
  • de fèves fraîches
    200 g
  • de fécule de maïs
    5 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 683 kcal / 2870 kJ
Białko 58 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...