Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g wody
- 200 g mąki pszennej,
- ¾ łyżeczki soli
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
- 300 g wołowiny, bez ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 120 g cebuli dymki, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1 jajko
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka wina ryżowego
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego,
- olej słonecznikowy, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czebureki
2h 35 min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2h 55min
Jiaozi z wołowiną i porem
1h 30min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2h
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2h
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2h 10min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Parathas nadziewane kalafiorem
55min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1h 30min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1h 20 min
Pita domowa
3h
Chinkali z mięsem i kolendrą
1h 40min