Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g wody
- 200 g mąki pszennej,
- ¾ łyżeczki soli
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
- 300 g wołowiny, bez ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 120 g cebuli dymki, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1 jajko
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka wina ryżowego
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego,
- olej słonecznikowy, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2h
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Carimañolas z mięsem i serem
3sa 5 dk
Czebureki
2 godz. 35 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1h 40min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1h 5min
Czosnkowe chlebki naan
30min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3 godz. 50 min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2h