Urządzenia i Akcesoria
Smażone bułeczki z wołowiną
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
150 g wody
-
200 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczki soli
-
1 łyżka oleju słonecznikowego
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
300 g wołowiny bez ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
120 g cebuli dymki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 jajko
-
1 łyżka sosu sojowego
-
1 łyżka oleju sezamowego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżka wina ryżowego
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
olej słonecznikowy ilość do smażenia
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7 g
Kalorie
962 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4h 25min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1h 5min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50min
Ramen z klopsikami z indyka
2h 25min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2h
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3h
Pierożki shaomai
2h
Czebureki
2h 35min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2h 55min
Jiaozi z wołowiną i porem
1h 30min
Japońska zupa ramen
1h 50min