
Urządzenia i Akcesoria
Smażone bułeczki z wołowiną
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
wody150 g
-
mąki pszennej200 g
-
soli¾ łyżeczki
-
oleju słonecznikowego1 łyżka
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
wołowiny bez ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)300 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry10 g
-
cebuli dymki pokrojonej na 2 cm kawałki120 g
-
jajko1
-
sosu sojowego1 łyżka
-
oleju sezamowego1 łyżka
-
cukru1 łyżeczka
-
wina ryżowego1 łyżka
-
pieprzu białego, mielonego½ łyżeczki
-
olej słonecznikowy ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
230 kcal /
962 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 Std. 30 Min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 Std. 5 Min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 Std.
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2 Std.
Empanadas z wołowiną
3 Std. 40 Min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 Std. 40 Min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 Std. 30 Min
Czebureki
2 Std. 35 Min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50 Min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 Std. 55 Min
Kurczak curry pieczony w cieście (Złota poduszka)
2 Std. 45 Min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 Std. 15 Min