Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 120 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 630 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- ½ c. à café de sel
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1007 kJ / 239 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterbredele
2 Std. 30 Min
Schwowebraedele
1 Std. 10 Min
Bredele à la cannelle
1 Std.
Vanille Kipferl
35min
Bredele à la noisette
1 Std.
Spritzbredele
25 Min
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30min
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Kougelhopf
2h 55min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Bredele
12 Std. 45 Min
Streusel
2h