Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre doux, pour le moule
- 60 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 180 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- 90 g de fécule de pomme de terre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 947.7 kJ / 226.5 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 64.3 mg
Alternatywne przepisy
Madeleines
30 min
Clafoutis aux cerises
50 min
Gâteau roulé à la confiture
30 min
Cake aux fruits confits
4h
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1h 25min
Gâteau de ménage
2h 45min
Le gâteau de Peau d'Ane
1h 15min
Galette des Rois franc-comtoise
1h 5min
Galette briochée aux pralines roses
7u. 25min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min
Flan pâtissier
4h 25min
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min