Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre doux, pour le moule
- 60 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 180 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- 90 g de fécule de pomme de terre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1017 kJ / 241 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur
1 Std.
Beignets aux pommes
1 godz. 20 min
Gâteau aux pommes
40 Min
Clafoutis aux cerises
50 Min
Iles flottantes
1 Std.
Gâteau roulé à la confiture
30min
Flan pâtissier
4 godz. 25 min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1hod. 25min
Flan individuel à la vanille
50 Min
Flan pâtissier à la vanille
13hod. 15min
Biscuit roulé
1hod. 50min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 Min