Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 70 g de lait
- 75 g de beurre mou, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 6 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 100 g de rhum (ou autre alcool)
- 200 g d'eau
- 20 biscuits à la cuillère
- Wartości odżywcze
- na 6 parts
- Kalorie
- 19357 kJ / 4633 kcal
- Białko
- 79 g
- Węglowodany
- 432 g
- Tłuszcz
- 289 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets aux deux chocolats
35min
Mousse au chocolat
3u. 20min
Gâteau de Pâques
13h
Charlotte chocolat-banane
24h
Charlotte chocolat-coco
12h
Tarte au chocolat
1hod. 40min
Tarte aux chocolats
2h 20 min
Nuage au chocolat
45 Min
Gâteau au chocolat express
20 Min
Crème anglaise
10min
Gâteau au chocolat XXL
45 Min
Tarte poire-chocolat
55min