![Flan pâtissier Flan pâtissier](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5EEF63D4-2D45-44FA-93E4-56E4B266F9C6/Derivates/DD9E414D-1480-4AC8-8FFB-E633C8E08786.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait
- 370 g d'eau
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 4 œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 50 g de poudre à flan à la vanille
- beurre, pour le moule
- 1 pâte brisée maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1476 kJ / 351 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Gâteau de riz au caramel
1 godz. 40 min
Gâteau de semoule
2h 45min
Crème renversée au chocolat
1h
Gâteau aux pommes
40min
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45min
Crème anglaise
10min
Gâteau de Savoie
55min
Crème renversée au caramel
4 Std. 50 Min
Flan individuel à la vanille
50min
Petits flans pâtissiers
1h 15min
Flan pâtissier à la vanille
13h 15min
Charlotte au chocolat
6 godz. 20 min