Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 1 rametto di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
- 3 foglie di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di pomodori pelati a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a rondelle
- 1 ½ cucchiaino di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di yogurt greco bianco + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 356 kJ / 85 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di finocchi, mele e speck
50 min
Gazpacho di zucchine con stracciatella e guanciale
1h
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 min
Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta
2h
Vellutata di finocchi e zafferano
50 min
Crema di finocchi
35 min
Vellutata fredda di pomodorini e avocado
20 min
Vellutata di pomodoro e basilico
30 min
Crema fredda di barbabietole e yogurt
15 Min
Vellutata fredda di zucchine e menta
1 godz. 30 min
Vellutata di zucchine con feta
50 min
Vellutata di patate e robiola
45 min