Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre de canne
- 1 œuf
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 70 g de guimauves, type Chamallows, coupées en quatre ou six
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 256.8 kJ / 61.4 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Pains au lait fourrés (Découverte)
45min
Comme un biscuit BN®
1h 30min
Les palets roses de Jeanne
1h 15 min
Roses des sables
45min
Patoto petits pois jambon
30min
Biscuits aquarium
1h 45min
Gaufres-cookies aux noisettes
20 min
Gâteau au caramel
45min
Sablés choco-coco
45min
Barres croustillantes maison
50min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Gaufre quiche
50min