
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au chocolat
- 150 g de lait
- 150 g de crème liquide entière
- 3 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 300 g de chocolat noir détaillé en morceaux
La pâte brisée sucrée
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre demi-sel coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 370 g de farine de blé et un peu pour fariner
- 1 œuf
La gelée de fraise
- 1 c. à café d'agar-agar (1 g env.)
- 1 c. à café de poivre de Sichuan à ajuster en fonction des goûts
- 70 g de sucre en poudre
- 350 g de fraises fraîches pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 789.5 kcal / 3305.7 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Węglowodany
- 75.7 g
- Błonnik
- 6.3 g