Tarte aux fraises et chocolat

Tarte aux fraises et chocolat

4.4 35 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
6 parts

Składniki

La crème au chocolat
  • de lait
    150 g
  • de crème liquide entière
    150 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • de sucre en poudre
    70 g
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    300 g
La pâte brisée sucrée
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux, et un peu pour le moule
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    370 g
  • œuf
    1
La gelée de fraise
  • d'agar-agar (1 g env.)
    1 c. à café
  • de poivre de Sichuan à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    70 g
  • de fraises fraîches pour la finition
    350 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 789.5 kcal / 3305.7 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 49.2 g
Węglowodany 75.7 g
Błonnik 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...