Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à biscuits
- 125 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 125 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- farine de blé, pour le plan de travail
- 1 œuf
Le façonnage des biscuits
- 1 paquet de bonbons, type oursons gélifiés
- 80 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 3 c. à café de perles de sucre, type Multi-Déco de Vahiné
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1041.5 kJ / 247.5 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Sablés léopard
1 Std. 15 Min
Palmiers maison
1 Std. 30 Min
Gâteau piñata surprise au chocolat
3 Std.
Cookie shooter
1 godz. 5 min
Biscuits au café
1 Std.
Glaçage royal (Glace royale)
5 Min
Sablés façon sucettes
1 Std. 30 Min
Gourmandises aux fraises
35min
Mikados multicolores
1h 45min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 Std. 30 Min
Barres chocolat-caramel
1 Std. 30 Min
Gâteau roulé à la confiture, glaçage au citron
50min