Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à biscuits
- 125 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 125 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- farine de blé, pour le plan de travail
- 1 œuf
Le façonnage des biscuits
- 1 paquet de bonbons, type oursons gélifiés
- 80 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 3 c. à café de perles de sucre, type Multi-Déco de Vahiné
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1041.5 kJ / 247.5 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Mille-feuille à partager
1h 45min
Barres choco-coco
1 godz.
Minicookies aux guimauves
55 min
Guimauves à la fraise
3h 35min
Beignets au four
2 Std.
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1 godz. 15 min
Napolitain
73 godz. 40 min
Poudre au caramel
1 godz.
Les doubitchous... ça se mange sans faim !
24 Std. 10 Min
Sucettes chocolat-orange
2 Std. 45 Min
Mini éclairs aux fraises Tagada
24 Std.
Mmmh un doonut !!!
2 Std. 45 Min