![Glace à la brioche Glace à la brioche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B3C5B5C3-9C90-49CA-86BF-9E1374282BF1/Derivates/c6eb0844-65b8-4309-90c1-9daa56115c5a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 tranches de brioche rassie
- 500 g de lait
- 50 g de sucre en poudre
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1032.8 kJ / 245.7 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Glace au sirop d'érable
6 Std. 15 Min
Pâte à tartiner au pain d'épices
15 min
Cookie shooter
1sa 5 dk
Croquettes de jambon aux herbes
50 dk
Chocolat au riz soufflé
1h 20min
Poptail Cointreau fizz et sorbet à la cerise
3h 10min
Sorbet Tagada
12 Std. 25 Min
Pâtes de fruit à la fraise
2h 35min
Glace aux cacahuètes (ou aux noisettes)
3h 15min
Glace stracciatella
12 godz.
Sorbet cerise et lait de coco
3h 15min
Sorbet minute fraise-banane
4sa 15 dk