Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 10 g de levure boulangère sèche
- 500 g de farine blanche type 45, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel
- farine blanche type 45, pour le saladier
- 15 tranches de lard fumé
- 15 tranches fines de cheddar
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3486 kJ / 834 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 93 g
Alternatywne przepisy
Pain hérisson scamorza, basilic et coppa
2j 10 menit
Baguette viennoise
4 godz. 25 min
Pain hérisson, au pont-l'évêque, à l'ail et aux noisettes
2h 15 min
Baguette roulée aux graines
2h 35 min
Flammekueche
1j 25 menit
Pain hérisson au fromage à partager
3h 30min
Pizza roulée au speck et à la fontina
2j 10 menit
Pizza étoile
1 Std. 40 Min
Pains aux quatre fromages
45 Min
Pain au chocolat
24h
Flammekueche
1h 50min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min