Urządzenia i Akcesoria
Persian Frittata (Kuku Sabzi)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
halved walnuts80 g
-
garlic cloves2
-
1 pinch saffron threadsedible rose petals plus extra for garnishing2 tsp
-
olive oil plus extra for greasing30 g
-
fresh coriander leaf plus extra for garnishing10 g
-
fresh parsley leaves10 g
-
spring onions trimmed, cut in 3 pieces50 g
-
medium eggs8
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
12.2 g
Kalorie
1048 kJ /
253 kcal
Tłuszcz
21.8 g
Węglowodany
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pilau Rice
30 min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Tuna Meatballs with Tomato Sauce - Polpette di tonno con salsa di pomodoro
1 godz. 45 min
Leftover Curry
1 godz. 10 min
Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
1 godz. 20 min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 min
Steamed Pumpkin with Curried Lentils
1 godz. 15 min
Ancho chilli and black bean stew
40 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Spaghetti alla Puttanesca (TM6 & TM5)
35 min