Persian Frittata (Kuku Sabzi)

Persian Frittata (Kuku Sabzi)

4.0 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • halved walnuts
    80 g
  • garlic cloves
    2
  • edible rose petals plus extra for garnishing
    2 tsp
    1 pinch saffron threads
  • olive oil plus extra for greasing
    30 g
  • fresh coriander leaf plus extra for garnishing
    10 g
  • fresh parsley leaves
    10 g
  • spring onions trimmed, cut in 3 pieces
    50 g
  • medium eggs
    8
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12.2 g
Kalorie 1048 kJ / 253 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...