Urządzenia i Akcesoria
Persian Frittata (Kuku Sabzi)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
halved walnuts80 g
-
garlic cloves2
-
1 pinch saffron threadsedible rose petals plus extra for garnishing2 tsp
-
olive oil plus extra for greasing30 g
-
fresh coriander leaf plus extra for garnishing10 g
-
fresh parsley leaves10 g
-
spring onions trimmed, cut in 3 pieces50 g
-
medium eggs8
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
12.2 g
Kalorie
1048 kJ /
253 kcal
Tłuszcz
21.8 g
Węglowodany
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kale Pesto Pasta Salad
50min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50min
Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry
14h 45min
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2h 35min
Watercress and Oat Soup
35min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Fennel Risotto
35min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45min