Urządzenia i Akcesoria
Chaat masala
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
200 g
Składniki
-
cumin seeds1 tbsp
-
coriander seeds3 tsp
-
black peppercorns20 g
-
green mango powder (see Tips)1 ½ tbsp
-
black salt flakes (see Tips)3 tsp
-
asafoetida (see Tips)¼ tsp
-
ground ginger¾ tsp
-
Kashmiri chilli powder½ tsp
-
dried chopped mint¾ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 200 g
Sód
10501.2 mg
Białko
5.84 g
Kalorie
788 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
8.55 g
Błonnik
14.45 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
16.54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sabji (vegetable) curry
30 min
Everyday Indian curry paste
30 min
Gobi masala
30 min
Madras curry powder
15 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Rogani kumbh
45 min
Spiced tomato chutney
30 min
Tarka dal
30 min
Pappadums with mint and coriander chutney
50 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Peanut chutney
10 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min