Zucchini bites with charred tomato dressing
TM6 TM5 TM31

Zucchini bites with charred tomato dressing

4.4 (8 ocen)

Składniki

Charred tomato dressing

  • 150 g Roma tomatoes (ripe), cut into halves
  • 2 garlic cloves, unpeeled
  • 1 eschalot (approx. 40 g)
  • 50 g extra virgin olive oil
  • 10 g tarragon vinegar (see Tips)
  • ¼ - ½ tsp salt, to taste
  • 2 pinches ground black pepper

Zucchini bites

  • extra virgin olive oil, for brushing
  • 3 - 4 zucchinis, trimmed and cut into 24 long thin slices (approx. 3 mm thickness - see Tips)
  • salt, to season
  • ground black pepper, to season
  • 4 sprigs fresh chives, cut into pieces
  • 4 sprigs fresh basil, leaves only, plus an extra 24 whole leaves (approx. 1-2 bunches)
  • 250 g cream cheese, softened
  • ¼ tsp salt
  • ground black pepper, to taste

Wartości odżywcze
na 8 portions
Kalorie
8033.2 kJ / 1912.6 kcal
Białko
32.2 g
Węglowodany
20.7 g
Tłuszcz
188.5 g
Tłuszcz nasycony
70.8 g
Błonnik
15.7 g
Sód
1942.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy