Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di farina tipo 00
- 600 g di carne di vitello a fette (circa 10x15 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di burro
- 1 - 2 spicchi di aglio, a piacere
- 200 g di funghi champignon freschi a fette
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 20 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1298 kJ / 310.2 kcal
- Białko
- 34.1 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Pollo in umido ai funghi
50min
Scaloppine alla pizzaiola
25min
Scaloppine di vitello al limone
25min
Petto di pollo con funghi e verdure
1 godz.
Involtini di carne al Varoma
40min
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55min
Pollo con salsa ai peperoni
55min
Petto di pollo e zucchine
50min
Involtini di maiale con spinaci
55min
Filetto ai funghi
1 godz.
Vitello alla pizzaiola
35min
Involtini di pancetta, pollo e scamorza
40min