Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 320 g di spaghettini
- 400 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di sale
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1808 kJ / 432 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 61.2 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Spaghetti alla vesuviana
25 Min
Pennette all'arrabbiata veloci
20min
Penne alla puttanesca
35min
Penne all'arrabbiata
20min
Spaghetti alla carbonara
30min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Spaghetti al tonno
40min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35min