
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 230 g spelt flour
- 60 g plain flour plus extra for dusting
- ¼ tsp salt
- 1 sprig fresh rosemary leaves only
- 1 sprig fresh thyme leaves only
- 100 g dairy free margarine
- 100 g almond milk
Filling
- 100 g cherry tomatoes cut into halves (optional)
- 100 g canned baby beetroot drained and cut into pieces (1 cm - see Tips)
- 2 garlic cloves
- 150 g leek white part only, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 350 g firm tofu cut into pieces (3 cm)
- 150 g almond milk
- 2 tsp nutritional yeast
- 2 pinches ground black pepper
- 3 tsp onion salt
- 3 tsp dried basil
- 100 g frozen broad beans thawed and shelled
- 1 sprig fresh basil leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 327.6 kcal / 1376.1 kJ
- Białko
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Sód
- 808.4 mg