Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 230 g spelt flour
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- ¼ tsp salt
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 100 g dairy free margarine
- 100 g almond milk
Filling
- 100 g cherry tomatoes, cut into halves (optional)
- 100 g canned baby beetroot, drained and cut into pieces (1 cm - see Tips)
- 2 garlic cloves
- 150 g leek, white part only, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 350 g firm tofu, cut into pieces (3 cm)
- 150 g almond milk
- 2 tsp nutritional yeast
- 2 pinches ground black pepper
- 3 tsp onion salt
- 3 tsp dried basil
- 100 g frozen broad beans, thawed and shelled
- 1 sprig fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1376.1 kJ / 327.6 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 808.4 mg
Alternatywne przepisy
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Butternut mac and cheese
45min
Sweet potato lasagne
1h 20min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Sweet and sour tempeh
50 Min
Leek quiche
1h 20min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20 min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5 min
Vegetarian quiche
1 Std. 55 Min
Mixed mushroom burgers
50 Min